sisey
15 marca 2013 o 02:35

Mariuszu, tu nie tylko o miejsce na serwerze idzie ale i o transfer. Zerknij sobie na warunki przy kupnie miejsca na darmowych hostingach. Wolę nie wiedzieć ile kosztuje utrzymanie Trumla, szczególnie jak widzę szaleńców wrzucających dziennie limit fotografii. Gorzej, czasem czytam komentarze w których wprost pojawia się: mało mi, podnieście limity, bo mi się wierszyki nie mieszczą nawet gdy tak sprytnie w dziennik je upycham i prozę. Linkowanie na zewnętrzne serwisy nie jak trudne, szczególnie gdy wiesz jak skorzystać ze skracania linków. niektórzy wręcz odsyłają na np. Digitart czy jakieś Stocki. Rozumiem o czym marzy Padme i Ty,a le czy to jest do zrobienia? Zdarza się że Truml ledwo zipie przy większym ruchu, co pozwala się domyślać jaka jest jakość hostingu. Z nagraniami video Admin całkiem poszedł na skróty - wprost do YT linkuje. To mały portal (co ma swoje zalety). Trudno jest czasem ogarnąć nowości, co już powoduje że śledzi się ulubionych autorów (ze szkodą dla debiutów). A co do rozmiaru grafik. Są dwie szkoły, ja swoje zmniejszam i na ogół obniżam jakość. Ot, taka drobna forma zabezpieczenia, gdy się trafi jakiś jumacz.

zgłoś

Mariusz Kliber
15 marca 2013 o 10:55

Mam świadomość co do transferu. Wiem również, że hosting bez limitu jak do tej pory był tylko i wyłącznie chwytem. Klient otrzymuje nielimitowany przesył danych, ale nie może obsługiwać serwisów z olbrzymimi liczbami zapytań. Kij i marchewka. Nie znamy diagramów i statystyk tego serwisu, więc pozostaje nam stawianie teorii. Zależy mi dziś na tym aby administracja serwisu wiedziała o problemie i druga sprawa, abym mógł otrzymać informację czy jest światełko w tunelu o dużej rozdzielczości, czy mam planować odnośniki do własnej galerii.

zgłoś

sisey
17 marca 2013 o 13:19

no to sobie pomarudzili :D

zgłoś

Mariusz Kliber
17 marca 2013 o 13:49

Czuję się "nie stąd", choć oczywiście zapewniam że nic nie brałem, ani też nie mam wahań poczucia rzeczywistości. Truml jeszcze mi tajemnicą, dlatego zapytam. Czy to "forum" jest sposobem na kontakt z administracją w sprawie problemów/wniosków.. refleksji? ;) Czuję małe zwątpienie zacierane myślą, że władza Trumla jest na urlopie.

zgłoś

sisey
17 marca 2013 o 14:00

władza Trumla jest wyjątkowo przezroczysta. wręcz, działa w rękawiczkach. co by o niej nie mówić, trolli i spamu tu nie uświadczysz. fakt, mamy tu indywidualne "środki" by ograniczyć takie rzeczy, a dyskusji typu "demokracja sobie życzy" praktycznie tu nie ma. Sam znam jeden przypadek, gdy userzy wymusili, przywrócenie konta pewnego autora (który z resztą niczego nie publikuje od ponad roku, poza komentarzami i podawaniem płaszczy) :D

zgłoś

alt art
23 marca 2013 o 11:31

ależ publikuje, publikuje, Mistrzu; właśnie w komentarzach; szukam czy można jeszcze niżej; może same dwukropki; to by było na miarę liczb opałki; numerek, proszę..

zgłoś

Mariusz Kliber
17 marca 2013 o 22:27

Z obserwacji. "Powiększenie", które pojawia się po przez kliknięcie na obraz/fotografię przystosowuje się do rozdzielczości i przekątnej ekranu. Co za tym idzie? Że na mniejszych ekranach jak w netbookach, "powiększenie" okazuje się w rzeczywistości pomniejszeniem. Jak dla mnie mija się to z celem zastosowanego skryptu.

zgłoś

issa
18 marca 2013 o 09:35

Hm. Fakt, może konfundować brak odpowiedzi. Przecież wydaje się, że chodzi o rzeczowe uwagi, nie o wodolejstwo.

zgłoś

sisey
18 marca 2013 o 23:01

i mamy więcej. :)

zgłoś

Kontakt z redakcją

Zgłoś nadużycie

Opcja dostępna tylko dla użytkowników zalogowanych. Zarejestruj się