nicnowego
5 grudnia 2017 o 19:35

ciemna energia mlaszcze

zgłoś

dobrosław77
5 grudnia 2017 o 21:17

@Jestem. ..."a miłości bym nie miał, byłbym miedzią dźwięczącą lub cymbałem brzmiącym " (1Kor. 13,1)

zgłoś

byłem...
5 grudnia 2017 o 21:42

Ja ich nie traktuję jako niepełnosprawnych,tylko jako tchórzy. Jeśli ktoś boi się przyznać kim jest,to kim jest ? Jedyne uczucie z mojej strony w ich kierunku,to współczucie ale i niechęć... To wszystko są "cymbały brzmiące".

zgłoś

Eva T.
6 grudnia 2017 o 08:31

Tak, zalosni tchorze. To chyba jakas choroba...

zgłoś

bosonoga - Gabriela Bartnicka
6 grudnia 2017 o 16:57

Nadal mam nadzieję, że Szef tego portalu ocknie się z letargu i przepędzi klony i trolle. Szkoda mi tych kilku lat i przyjaźni tutaj zawartych :(

zgłoś

byłem...
6 grudnia 2017 o 17:39

przyjaźni nie tracisz,ale najgorsze jest brak wiarygodności szczególnie "nowych"...

zgłoś

Eva T.
6 grudnia 2017 o 19:31

Bosonoga, stracilam nadzieje. Administrator powinien regulamin zmienic (ze wszystko wolno), bo po co te zasady w aktualnym, jesli nie reaguje na zachowania niezgodne z regulaminem. Jest wiec przyzwolenie z jego strony? Czy chodzi tu bardziej o ilosc, a nie o jakosc publikacji? Jako dlugoletni lub tez nowy uzytkownik chcialabym wiedziec, czym Truml jest, albo raczej czym Truml chce byc (?). Pozdrawiam :)

zgłoś

Krzysztof Konrad Kurc
6 grudnia 2017 o 17:57

...

zgłoś

Ananke
6 grudnia 2017 o 19:45

Jestem, nie poznaję Cię..... ja się pod tym nie podpiszę......w życiu nie przejdą mi przez usta te wszystkie epitety. Nie można jakoś inaczej ująć tego co chcesz powiedzieć ? :(

zgłoś

byłem...
6 grudnia 2017 o 20:17

Mnie też by może i nie przeszły,dlatego zastosowałem manewr kopiuj-wklej. Określam to co myślę i czuję ,o takich ludziach.Nie da się tego wytępić,ale trzeba zauważać. I tak już się podpisałaś...:)

zgłoś

Atanazy Pernat
10 grudnia 2017 o 21:01

jestem pod wrażeniem. Nieprawdopodobna ilość wyrazów bliskoznacznych! Naprawdę podziwiam zasób słownictwa i bez najmniejszej złośliwości. Mnie też tamten koleś doprowadził do białej gorączki dałem się sprowokować ale to było za mocne chamstwo żebym zdzierżył.

zgłoś

byłem...
10 grudnia 2017 o 21:10

Słuchajcie,prawdą jest,że tu czasami faktycznie trochę nudnawo. Mało wymieniamy uwag ,co do swoich prac. Jedyna dziedzina,w której mogę cokolwiek powiedzieć ,to fotografia. Jeśli chodzi o poezję,to tylko na zasadzie : trafia do mnie,podoba się,dobrze się czyta itp. Może jeszcze ciut o grafice,malarstwie,bo uczyłem się dawno temu. Myślę,że dobra krytyka jest dużo trudniejsza niż samo tworzenie. Wiadomo,że jesteśmy amatorami i myślę stąd nasze trudności z twórczą krytyką...

zgłoś

jeśli tylko
10 grudnia 2017 o 21:17

trzeba próbować. Myślę, że wyrażając opinię (prawdziwą, tj nad którą musimy się zastanowić i którą możemy uzasadnić) pogłębiamy też siebie. Więc warto dla obu stron.

zgłoś

jeśli tylko
10 grudnia 2017 o 21:18

nawet jak nie jest top "bardzo fachowe"

zgłoś

Ananke
10 grudnia 2017 o 21:18

to prawda, czasami wieje nudą. Ale żeby każdy napisał choć jeden komentarz byłoby już całkiem dobrze. I wcale nie musi być merytoryczny, te o osobistym odbiorze, wrażeniach, skojarzeniach też są cenne. A ile tu osób co to wpadną, wrzucą i nic nie komentują ? Nie żebym jakieś obowiązki komukolwiek narzucała, ale jak ktoś oczekuje odzewu to powinien czasem zadać sobie trud i coś pooglądać, poczytać i napisać.

zgłoś

byłem...
10 grudnia 2017 o 21:21

No ale jak czytam czyjąś pracę ,pisaną na poziomie ośmioklasisty,to co mam mu powiedzieć ? Jak zaznaczę delikatnie,że są strony o zbliżonym poziomie,to się zaraz obrazi i powie a poczytaj swoje itp....

zgłoś

byłem...
10 grudnia 2017 o 21:22

Może ta różnorodność jest jednak potrzebna.

zgłoś

Ananke
10 grudnia 2017 o 21:23

no właśnie tak jak mówisz: delikatnie wskazać niedociągnięcia :) Wskazywanie stron o zbliżonym poziomie może być już ciut niegrzeczne :)

zgłoś

byłem...
10 grudnia 2017 o 21:27

Ja jednak uważam,że wstawianie tu na siłę swoich prac,co do których nie ma żadnego odzewu,krytyki i podziwu,mija się z jakimkolwiek celem. Ale niech tam.

zgłoś

Ananke
10 grudnia 2017 o 21:30

każdy od czegoś zaczyna, uczy się, więc trzeba dać szansę. Jak to mówią, praktyka czyni mistrza :) co prawda nie zawsze to się sprawdza ale warto próbować.

zgłoś

jeśli tylko
10 grudnia 2017 o 21:38

no nie przesadzajmy z t delikatnością, czasem trzeba prawdę napisać, nie zawsze delikatnie, ale na pewno nie niegrzecznie i obcesowo. Obrażanie nie ma być celem. Ale jak ktoś się potrzebuje obrazić - to nie poradzisz. A swoje poczytać (po jakimś czasie) bardzo się przyda ;)

zgłoś

Atanazy Pernat
10 grudnia 2017 o 21:24

ja nie mogę jako amator krytykować innych, podoba mi się albo nie ale nie chcę nikomu sprawiać przykrości więc tylko chwalę jak mi się bardzo podoba:)

zgłoś

Ananke
10 grudnia 2017 o 21:26

tu większość amatorzy więc nie bierz do głowy :) Ja też amator jak ta lala, jak coś wiem to mówię, jak nie wiem to też mówię ale o osobistym wrażeniu, podoba/nie podoba itd. Grunt żeby był jakiś dialog.

zgłoś

jeśli tylko
10 grudnia 2017 o 21:40

często można napisać, co się podoba, co nie trafia, zadać pytanie, dodać skojarzenie. To chyba lepsze niż milczenie. Owszem, jak nie moja bajka to nie piszę.

zgłoś

Kontakt z redakcją

Zgłoś nadużycie

Opcja dostępna tylko dla użytkowników zalogowanych. Zarejestruj się